nr.1 foodmagazine

amandel-fondanttaart voor kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze taart kun je natuurlijk voor iedere feestdag of verjaardag maken. Met klokvormige uitstekers maken wij er een kersttaart van!

Liever iets kleiners serveren? Maak dan deze kerstboommuffins met kokos-sneeuw!

Amandel-fondanttaart

Voor ± 12 personen

3 eieren
225 g suiker
225 g crème fraîche + 2 el extra
rasp van 2 biologische sinaasappels
100 g amandelmeel
150 g bloem
½ tl bakpoeder
snufje zout
1 potje cranberrycompote
250 g rode marsepein
500 g witte rolfondant
poedersuiker om te bestrooien
Ook nodig: 1 ingevette springvorm  ø 18 cm , onderkant bekleed met bakpapier + kerst uitsteekvormpjes

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop met een mixer de eieren met de suiker in een kom in ± 5 min. dik en romig. Klop in een andere kom de crème fraîche los met de helft van de sinaasappelrasp. Roer het crème fraîche mengsel door het eimengsel.

Meng het amandelmeel met de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Schep het bloemmengsel door het eimengsel en schep in de vorm.

Bak de cake in 50-60 min. in het midden van de oven gaar. Dek eventueel halverwege af met wat aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Neem uit de oven en laat ± 10 min. in de vorm iets afkoelen. Neem uit de vorm en laat helemaal koud worden op een rekje.

Meng de cranberry compote met de rest van de sinaasappelrasp. Snijd de cake horizontaal doormidden en besmeer de helft van het cranberrymengsel over de onderkant van de cake en doe de bovenkant er weer op. Besmeer de bovenkant met rest van het cranberrymengsel.

Houd 50 g fondant apart voor de versiering. Rol de marsepein en de fondant op bakpapier uit tot een ronde lap van ± 30 cm. Leg voorzichtig eerst de marsepein op de taart en wrijf glad met een smoother. Snijd het overtollig marsepein eraf.  Bekleed de taart met de fondant, wrijf weer glad en snijd het overtollig fondant weg. Rol de weggesneden fondant uit en steek er kerstvormpjes uit. Druk ze op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Bereiden ± 30 min.  / oven ± 60 min.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

DELICIOUS. SAMEN MET XENOS RECEPTUUR DOSIA BREWER

Heb je ons prachtige kerstnummer al gezien? Het staat boordevol heerlijke inspiratie om ook deze feestdagen weer onvergetelijk te maken.

fondanttaart