nr.1 foodmagazine

kokos-kerstboommuffins

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verwen de kleinsten tijdens het kerstdiner met deze kokos-kerstboommuffins als dessert. Leuk om ’s middags al samen te maken. 

Met de bakspullen van xenos kun je ook deze prachtige amandel-fondanttaart maken!

kokos-kerstboommuffins

voor 12 stuks

200 g boter, op kamertemperatuur
200 g fijne kristalsuiker
3 eieren, losgeklopt
50 ml kokosmelk
20 g geraspte kokos
280 g zelfrijzend bakmeel

topping
125 g boter, op kamertemperatuur
125 g poedersuiker
50 g geraspte kokos
50 g groene marsepein of fondant
ook nodig: ingevette muffinvorm met 12 holtes + passende papieren vormpjes, kleine kerstboomuitstekers  + houten prikkers

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet de vormpjes in de muffinplaat. Klop met een mixer in een grote kom de boter en suiker licht en romig. Meng het ei met de kokosmelk. Voeg al kloppend op lage snelheid beetje bij beetje het eimengsel toe en klop steeds goed na elke toevoeging. Klop de kokos erdoor en spatel met een metalen lepel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de cakejes in 14-18 min. gaar. Een ingestoken satéstokje moet er schoon uitkomen Zet ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Klop voor de topping met een mixer in een grote kom de boter en poedersuiker licht en romig. Klop er de helft van de geraspte kokos door en besmeer er de cakejes mee. Bestrooi met de rest van de kokos. Rol de marsepein uit tot een lap van ± ½ cm dik. Steek er met een uitsteekvormpje 12 kerstboompjes uit, prik een tandenstoker in de steeltjes en steek ze in de cakejes. Bestrooi eventueel met extra kokos.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 18 min.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

DELICIOUS. SAMEN MET XENOS RECEPTUUR DOSIA BREWER

Het delicious. kerstnummer staat boordevol inspiratie, lekkere recepten en tips voor in de keuken.

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

kerstboommuffins