nr.1 foodmagazine

boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst en piccalilly

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Iedereen wil makkelijk, gezond en gevarieerd eten. Heb je behoefte aan meer inspiratie? Dan is HelloFresh een mooie optie. Ideaal voor mensen die weinig tijd, zin of energie hebben om boodschappen te doen of te bedenken wat te gaan eten. In de box zitten vaak verrassende ingrediënten als peterseliewortel en paarse peen. En altijd originele recepten.

Ben jij ook zo benieuwd naar de boxen? Wij delen een recept uit de box van week 50 voor een heerlijke Hollandse boerenkool met peterseliewortelstamppot met worst van Brandt & Levie en piccalilly. De peterseliewortel is een vergeten groenten en lijkt op de pastinaak. De smaak zit tussen knolselderij en pastinaak in. Heerlijk dus met boerenkool en worst!

Speciaal voor delicious.lezers biedt HelloFresh € 12,50 korting op zowel de eerste als de tweede box. Klik hier en gebruik de kortingscode DEHF1216 vóór 1 januari 2017.

hello freshHollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst van Brandt & Levie en piccalilly

hoofdgerecht | 4 personen

1 kg aardappelen (melody)
400 g peterseliewortel
600 g boerenkool
2 sjalotjes
4 amandel-paprika worstjes van Brandt & Levie
100 g piccalilly
4 el roomboter
scheutje melk
4 tl mosterd
peper & zout naar smaak
ook nodig: grote pan met deksel, koekenpan met deksel, aardappelstamper

Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen (melody) en groenten.

Was of schil de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Schil de peterseliewortel en snijd in even grote plakken. Kook de aardappelen en peterseliewortel, afgedekt, 12 – 15 min. in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 min. de boerenkool mee. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 – 4 min. rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 min. op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 min. op middelmatig vuur.

Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.

Ben jij benieuwd naar meer HelloFresh? In ons nieuwe nummer delen we een recept van HelloFresh voor heerlijke platbroodpizza met bieten-amandelpesto. Houd ook onze site in de gaten voor nog meer lekkere HelloFresh recepten!

Over HelloFresh

HelloFresh is een wekelijkse bestel- en bezorgservice van verse ingrediënten voor 3 tot 5 maaltijden met eenvoudige, originele recepten. De box wordt gratis thuis bezorgd. Per week kies je uit 9 gerechten, meestal in een half uur, op tafel staan. Elke bestelling wordt op maat gemaakt voor het opgegeven aantal maaltijden en personen om voedselverspilling tegen te gaan. HelloFresh selecteert verse en lekkere seizoensproducten van zo dichtbij mogelijk. Ook onalledaagse groenten die je niet snel in de supermarkt vindt. Zo leer je nieuwe producten kennen en hoe je ze makkelijk kunt bereiden. De herkomst van de producten is altijd duidelijk. HelloFresh heeft een eigen team van voedingsdeskundigen en chef- koks. HelloFresh onderhoudt nauw contact met alle leveranciers en gaat altijd voor kwaliteit. Zie ook hellofresh.nl/leveranciers

– delicious. samen met HelloFresh –

 

hello fresh