pompoenhummus met kipsalade

Hét delicious. kerstnummer is er weer! Om je alvast lekker te maken geven we je 1 van de ovengelukrecepten van Janneke. Want de oven is je beste vriend tijdens kerst en neemt veel van de stress weg. Je kunt veel van Janneke’s recepten voorbereiden, zodat je op de avond zelf alleen nog de laatste hand aan de gerechten hoeft te leggen.

Zin in meer pompoen? Maak dan onze heerlijke kikkererwtenburgers met pompoen.

geroosterde-kipsalade met pompoenhummus
voorgerecht | 4 personen

Als je de kip een dag eerder marineert en de hummus ook alvast een dag van tevoren maakt, worden ze allebei nóg lekkerder! Vlak voor het diner volsta je dan met het roosteren van de kip.

300 g kipfilet
4 el olijfolie + extra om te besprenkelen
rasp en sap van 1 (bio)limoen
1½ tl gemalen komijn + extra om te garneren
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g pompoen (zonder draden en pitten)
300 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
tahin naar smaak, losgeroerd
2-3 tl wit en/of zwart sesamzaad
handvol mesclun
mooi (plat) brood, voor erbij

Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren)

Verwarm de oven voor op 220ºC. Doe de kipfilet met 3 el olijfolie, het limoensap en  de -rasp, 1 tl gemalen komijn en helft van de knoflook in een stevige (diepvries)zak. Knoop de zak goed dicht en wrijf de marinade goed in de kipfilet. Leg de kip minstens 30 min. in de koelkast om te marineren.

Snijd de pompoen in 1 cm parten en leg  ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de pompoen met de rest van de olijfolie en rooster in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar. Laat de pompoen afkoelen tot kamertemperatuur.

Pureer in de keukenmachine de pompoen met de kikkererwten, 3-4 el water, rest van de knoflook en komijn tot een zijdezachte puree. Heb geduld!  Breng de pompoenhummus  op smaak met tahin, zout en peper en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bereiden (begin 30 min. van tevoren)

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de hummus op kamertemperatuur komen.

Leg de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper.

Rooster de kip in de voorverwarmde oven  in 15-20 min. afhankelijk van dikte gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan  het sesamzaad en schud op een bord.

Verdeel over 4 borden een schep hummus en maak er een kuiltje in. Giet er een scheut olijfolie op. Snijd de kipfilet in plakjes en leg er wat mesclun bij. Maak de borden af met nog een extra straal olijfolie, wat gemalen komijn en sesamzaad. Serveer met brood.

Voorbereiden ± 20 min. / oven ± 20 min. /  bereiden ± 10 min. / oven ± 20 min.

Wijntip
Witte volle wijn: marsanne-roussanne blend uit Zuid-Frankrijk, chardonnay-sémillonblend uit Zuid-Afrika of Australië.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN M.M.V. BYMOLLE.COM LINNENGOED

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

pompoenhummus