nr.1 foodmagazine

rodewijnsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rodewijnsaus is een echte klassieker voor bij een mooi stuk vlees. Gebruik de pan waar het vlees in is gebakken voor de saus. Dit zorgt voor extra smaak!

Klink hier voor alle tips en tricks voor het maken van de perfecte sauzen!

Rodewijnsaus

bijgerecht (4-6 personen)

Aanbaksels van de côte de boeuf of 2 el olie
2 teentjes knoflook, grof gehakt
1/2 rode paprika, in stukjes
2 tomaten, in stukjes
25 ml balsamicoazijn (2 1/2 el)
300 ml runderfond
300 ml rode wijn (bijv. merlot)

Verwarm het vet van de côte de boeuf in de pan op braad hoog vuur en voeg de knoflook en groente toe (als je de saus bij een ander gerecht maakt, verwarm dan nu de 1 el olie in plaats van het braadvet). Bak de groente 2-3 min. en blus dan af met de balsamicoazijn. Laat deze al omscheppend even inkoken. Voeg dat fond en rode wijn toe, breng aan de kook en laat het vocht tot de helft inkoken. Doe de saus over in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer, Giet de saus door een zeef boven een steelpan en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de groente. Breng de saus op smaak met peper en zout en houd warm tot gebruik.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN EN FOODSTYLING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

rodewijnsaus
côte de boeuf met rodewijnsaus