knolselderijsalade met dragondressing en hazelnoot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze frisse knolselderijsalade is de perfecte salade als bijgerecht. Frisse knolselderij met dragonmosterddressing en de aardse smaak van hazelnoot!

Serveer deze salade bij de gebraden rosbief met dragonkorst

flinterdun gesneden knolselderijsalade met dragonmosterddressing en hazelnoot

bijgerecht (4 personen) v

½ bosje peterselie, blaadjes geplukt
1 bosje dragon, blaadjes geplukt
1 sjalot
40 g hazelnoot, geroosterd
1 el dragonmosterd*
50 ml geurig groene olijfolie
citroensap
¼ knolselderij
ook evt. nodig: mandoline

VOORBEREIDEN (kan paar uur van tevoren, min. 30 min. van tevoren)

Snijd de peterselie- en dragonblaadjes heel fijn.

Snijd de sjalot brunoise (in miniblokjes). Hak de hazelnoot heel fijn tot bijna gruis, dit gaat  makkelijker in een keukenmachine.

Klop een dressing van de mosterd, sjalot en olijfolie en breng op smaak met citroensap en zout. Bewaar alles afgedekt koel tot gebruik.

BEREIDEN (begin 10 min. van tevoren)

Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes, dit gaat goed op een mandoline.

Meng de helft van de kruiden, de helft van de hazelnoot en de helft van de dressing luchtig door de knolselderij en bestrooi met grove zwarte peper. Leg op een mooie schaal.

Bestrooi de salade met de rest van de kruiden en hazelnoten, druppel de rest van de dressing erover en serveer.

* Dragonmosterd koop je bij delicatessenzaken, sommige supermarkten of online. Of gebruik kruidenmosterd.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 30 min.

RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

het saladeboek

Meer saladeinspiratie vind je in delicious. hét saladeboek! Het perfecte cadeau voor vrienden en familie. 

knolselderijsalade

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze