nr.1 foodmagazine

anijskoekjes met gekonfijte gember

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nu de Sint weer in het land is, kunnen we weer bakken. De fijne geuren van speculaaskruiden komen het huis weer in. Dit keer delen we een recept voor gevulde anijskoekjes.

In het recept van de onweerstaanbare speculaasswirls vind je het basisrecept.

gevulde anijskoekjes
gebak | ± 20 stuks

2x basisdeeg

vulling
1 el anijszaadjes*
100 g zachte boter
100 g poedersuiker
200 g droge, gekonfijte gember, fijngesneden

Maak 40 speculaasjes van het basisdeeg in een vorm naar keuze. Stamp het anijszaad in een vijzel tot poeder. Klop met de mixer de boter, het anijspoeder, de poedersuiker en een snuf zout in 5 min. heel romig. Schep er de helft van de gember door. Besmeer telkens de achterkant van de anijskoekjes royaal met vulling en dek af met een tweede koekje. Druk wat extra stukjes gember in de rand van de anijskoekjes en laat opstijven op een koele plek.

* Anijszaad is bij natuurwinkels, veel toko’s, speciale specerijenwinkels en online te koop. Of ga uit van 2 tl anijspoeder.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

anijskoekjes