wortelkoekjes met yoghurt en harissa

Jill Dupleix serveert haar krokante wortelkoekjes met yoghurt en harissa. Door harissa door de yoghurt te roeren wordt deze niet alleen lekker spicy, maar ziet hij er ook super mooi uit!

Zo maak je wortelsoufflé’s met gefrituurde salieblaadjes…

wortelkoekjes met yoghurt en harissa

hoofdgerecht | 4 personen | v

600 g wortels, in plakjes
1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld, uitgelekt
3 el fijngesneden korianderblad
½ el korianderpoeder (ketumbar)
½ el komijnpoeder (jinten)
1 klein ei, losgeroerd
½-1 el harissa*
150 g magere Griekse yoghurt
1 el olijfolie
150 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd, aangemaakt met olie, azijn, zout en peper, voor erbij

Kook de wortel in 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet af en laat de wortel even droog stomen op laag vuur. Voeg de kikkererwten toe en prak ze samen grof. Doe de puree over in een kom en laat iets afkoelen. Meng het korianderblad en -poeder, de komijn, het ei en wat zout en peper erdoor. Draai er 8 balletjes van en laat ze zeker 30 min. opstijven in de koelkast. Roer harissa naar smaak met een beetje zout in een spiraal door de yoghurt en zet apart.

Verhit de olie in een grote met antiaanbak-koekenpan (of 2 kleine) op matig vuur. Druk de wortelballetjes licht tot wortelkoekjes en bak ze 2-3 min. aan elke kant tot ze goudbruin en door en door warm zijn. Serveer de wortelkoekjes met de harissayoghurt en waterkers.

* Harissa is een Noord-Afrikaanse chilipasta, te koop bij Marokkaanse- en delicatessenwinkels.Vervang het evt. door sambal.

Bereiden ± 40 min. / afkoelen ± 15 min. / opstijven ± 30 min.

RECEPTEN JILL DUPLEIX FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING ELLEN VAN MOL

Voor de lekkerste gerechten uit alle windstreken doe je inspiratie op in delicious. proef de wereld! Het staat vol heerlijke recepten. Ook leuk om cadeau te doen!

wortelkoekjes-delicious