nr.1 foodmagazine

biefstuk met boontjes en peultjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Houd jij ook zo van oosters eten? Dan kun je je hart ophalen aan deze biefstuk met Aziatische groenten van kok Jill Dupleix.

Geniet ook van deze biefstuk met zelfgemaakte peperroomsaus.

soja-sesambiefstuk met Aziatische groenten
hoofdgerecht | 4 personen

1 teen knoflook, fijn geraspt
2 tl sesamolie
4 el sojasaus
2 rib eye steaks à 180 g, evt. vet verwijderd
150 g peultjes, afgehaald
250 g diepvries edamame*, gedopt
1 el zoete chilisaus
1 el sesamzaad, geroosterd

Meng in een kom de knoflook, sesamolie en 3 el sojasaus en wentel de biefstuk erdoor. Verhit een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstk 4 min. (draai het vuur lager als de marinade dreigt te verbranden). Keer de biefstuk en bak ze aan de andere kant nog 1-2 min. voor een rosé resultaat (lichtrood van binnen), of tot ze naar wens zijn.

Blancheer intussen de peultjes en bonen in kokend water met zout in 1-2 min. beetgaar, giet af en spoel onder koud water.

Meng voor de dressing de chilisaus met de rest van de sojasaus.

Snijd de biefstuk in plakjes en serveer ze met de peultjes en boontjes. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.

* Edamame zijn Japanse jonge groene sojabonen. Deze boontjes (in de peul of gedopt) zijn te koop bij de (Japanse) toko, meestal uit de diepvries. Of vervang ze evt. door tuinbonen.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN DAN HUNTER FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

biefstuk-delicious