nr.1 foodmagazine

zoete aardappels met chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met één bakplaat of in één ovenschaal kun je al een complete maaltijd maken, zoals deze overheerlijke zoete aardappels gevuld met chorizo, ui, paprika en peterselie.

Zin in meer zoete aardappel? Maak dan deze friet met cajunvis.

spaans gevulde zoete aardappels
hoofdgerecht | 4 personen

4 grote zoete aardappels à ± 350 g, ongeschild
1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
300 g chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakken gesneden
4 tenen knoflook, ongepeld
160 ml zure room
sap van ½ citroen
1 rode ui, fijngesneden
½ bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder*

Verwarm de oven voor tot 200°C. Prik de zoete aardappels in met een vork en leg ze op  een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Pof ze 30-40 min., neem ze uit de oven en leg er de halve paprika’s (met de bolle kant omhoog), de chorizo en knoflook naast. Zet nog 20 min. in de oven, of tot de zoete aardappels gaar zijn en de worst een beetje krokant is.

Neem uit de oven.

Druk de pulp uit de knoflookvliesjes en prak met de zure room en het citroensap.

Snijd de aardappels in de lengte open maar laat de helften elkaar vast zitten. Schep in elke aardappel wat zure room met knoflook en verdeel hierover de paprika, chorizo, ui en peterselie. Bestrooi met paprikapoeder. Sprenkel er voor het serveren nog wat chorizovet van de bakplaat over.

* Gerookt paprikapoeder (pimentón) is te koop bij specerijenwinkels en winkels met (Spaanse) delicatessen.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 60 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

zoete-aardappels-delicious