witlofstamppot met camembert

Janneke geeft klassieke stamppotten een leuke twist, waardoor je ze elke dag wel wilt eten. Maak maar eens deze witlofstamppot met camembert.

gegratineerde witlofstamppot
hoofdgerecht | 4 personen v

1½ kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken
800 g witlof
7 el olijfolie
1 ei, losgeklopt
10 el paneermeel
1 camembert (200 g), in 4 punten
200 ml melk
40 g hazelnoten, grof gehakt
evt. cranberrycompote voor bij de kaas

Kook de aardappelen in een bodem water met zout, afgesloten in 20 min. gaar.

Snijd een plakje van de onderkant van de witlofstruikjes en snijd de struikjes over de lengte in vieren. Schenk 3 el olijfolie in een diep bord en wentel de witlofparten erdoor.

Verhit een grillpan goed heet voor. Rooster de witlof hierin in 8-10 min. zacht, neem uit de pan en snijd in brede repen.

Verwarm de oven voor tot 200°C.Klop intussen in een diep bord het ei los. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel de puntjes kaas een voor een eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Haal elk stuk kaas nog een keer door het ei en vervolgens het paneermeel voor een mooie paneerlaag.

Giet de aardappelen af. Schenk de melk bij de aardappelen en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de witlof kort door en breng op smaak met zout en peper. Schep de witlofstamppot in een ingevette ovenschaal (inhoud 2 l), strijk glad en bestrooi met de laatste 2 el paneermeel en de hazelnoten. Besprenkel met 1 el olijfolie en bak de witlofstamppot in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en krokant.

Verhit in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bak de punten kaas in 4 min. goudbruin en krokant. Serveer de gegratineerde witlofstamppot met een punt gebakken camembert. Geef er evt. cranberrycompote bij.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK, SASKIA LELIEVELD STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

witlofstamppot-delicious