wentelteefjes met perzik en hazelnoot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zo makkelijk, zo heerlijk en zo nostalgisch. De lekkerste wentelteefjes zijn nog een beetje zompig vanbinnen maar wel lekker knapperig van buiten. Serveer wentelteefjes met fruit en hazelnoot voor een frisse twist!

Serveer deze wentelteefjes samen met een pittige avocado-koffie-smoothie…

wentelteefjes met perzik en hazelnoot

ontbijt- of nagerecht | 4 personen

1 blik  del Monte halve perziken op siroop (420 g)
3 el hazelnoten
1 ei
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker
6 sneetjes witcasinobrood
4 el zonnebloemolie
gemalen kaneel
poedersuiker

Laat de perziken uitlekken en bewaar de siroop. Snijd de halve perziken in dunne schijfjes. Rooster de hazelnoten lichtbruin en hak ze fijn.

Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker. Snijd de sneetjes brood schuin door.

Verhit in de koekenpan de helft van de olie. Week de helft van het brood een voor een in het eimengsel en leg in de hete olie. Bak de wentelteefjes in 2-3 min. per kant goudbruin.

Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bak op dezelfde manier een 2e portie. Leg ze bij de 1e portie wentelteefjes op de borden.

Bestrooi de wentelteefjes met kaneel en poedersuiker. Leg de perziken erop, giet er wat perziksiroop over en bestrooi met hazelnotenkruim.

Bereiden ± 20 min.

TIP Voor volwassenen kan er ook een scheut amandellikeur door het beslag.

Bestel het gratis Del Monte magazine voor nog meer heerlijke fruitrecepten

DELICIOUS. SAMEN MET DEL MONTE BEELD STUDIO PHILIPPI

Voor de echte zoetekauwen hebben we een speciaal kookboek vol zoete recepten. Leuk om cadeau te doen! Bestel het snel in onze webshop.

wentelteefjes met perzik en hazelnoot | delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze