rundergoulash met stokbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.

Gek op stoven? Bekijk hier onze 3 lekkerste stoofgerechten!

rundergoulash met brood

hoofdgerecht | 4 personen

50 g boter
2 dikke uien, grof gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
800 g rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
2 paprika’s, in reepjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 el milde paprikapoeder
2 tl karwijzaad
25 g bloem
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 rundvleesbouillontablet
1 laurierblad
2 el peterselie, fijngesneden
1 bekertje zure room (125 g)
1 (volkoren) stokbrood

Stap 1
Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt.

Stap 2
Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.

Stap 3
Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein. Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe.

Stap 4
Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.

Stap 5
Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 2½ uur

Als de goulash stooft is er tijd om een toetje te maken. Deze heerlijk frisse semifreddo met frambozen bijvoorbeeld.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

vleesboek van delicious.

 

 

De lekkerste recepten met vlees in de hoofdrol vind je in delicious hét vleesboek. Bestel voor jezelf of geef cadeau aan een echte vleesliefhebber!

goulash