nr.1 foodmagazine

vijgentaart

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.

vijgentaartje
nagerecht | 12 personen

12 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
30 g amandelmeel
5 verse vijgen
4 el abrikozenjam evt. vanilleijs, voor het serveren

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek uit het bladerdeeg 12 rondjes van 12 cm Ø. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze gelijk- matig met het amandelmeel. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd met een scherp mesje de vijgen in dunne plakjes en verdeel over de deegrondjes. Bak ze ± 20 min. of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm de jam  in een pannetje. Bestrijk de taartjes met de abrikozenjam. Serveer evt. met vanille-ijs.

Bereiden ± 30 min. / rusten ± 20 min. /  oven ± 20 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING MICHELLE  NOERIANTO BEREIDING MAX ADEY PRODUCTIE MERIJN TOL

vijgentaart-delicious