pasteitjes met kipcurry

Ideaal na een drukke werkdag, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Zo hoef je deze pasteitjes met kipcurry alleen nog op te warmen in de oven.

pasteitjes met kipcurry
hoofdgerecht | 6 personen

1 el milde olijfolie
1 ui, fijngesneden
5 el kormacurrypasta
1 kg kippendijfilets, in blokjes van 1½ cm
175 g rode linzen
250 ml kippenbouillon
270 ml kokosmelk (blik)
± 14 vellen diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeroerd
2 tl sesamzaad
cress, om te garneren
ook nodig: 6 ramequins van 10 cm Ø

Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Roerbak de ui 5 min. Voeg de currypasta, kip, linzen, bouillon en kokosmelk toe en stoof alles 15-20 min. tot de linzen stuk koken en de curry dikker wordt. Schep in een grote, wijde kom. Laat 40 min. afkoelen onder regel- matig omscheppen. Laat afgedekt door en door koud worden in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd uit het bladerdeeg 6 rondjes die 4 cm groter zijn dan de bodem van de ramequins en bekleed de bodem van de ramequins ermee. Snijd  6 brede stroken bladerdeeg die 1 cm hoger zijn dan de ramequins. Bekleed de randen van de ramequins hiermee en druk de repen goed tegen de bodem aan. Verdeel de curry over de 6 bakjes. Snijd uit het resterende deeg 6 deegdeksels die iets groter zijn dan de bovenkant van de ramequins. Dek de pasteibakjes hiermee af en druk de randen stevig aan met een vork. Bestrijk de pasteitjes met losgeroerd ei  en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in  ± 40 min. goudbruin en knapperig. Bereiden ± 60 min. / afkoelen ± 40 min. / bakken ± 40 min.

Zo maak je deze pasteitjes van tevoren:

1 maand van tevoren
Bak de pasteitjes volledig af. Laat ze helemaal afkoelen. Omwikkel ze met een dubbele laag plasticfolie. Zet in de diepvries.

1 dag van tevoren
Zet in de koelkast om te ontdooien.

op de avond zelf
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pasteitjes uit de koelkast, verwijder de plasticfolie en laat ze enigszins op kamertemperatuur komen terwijl de oven warm wordt. Verwarm de pasteitjes ± 25 min. in  de oven en dek ze halverwege losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze verbranden.

RECEPTEN TRACY RUTHERFORD FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING KRISTEN WILSON BEREIDING LUCY BUSUTTIL BEWERKING BAS ROBBEN

pasteitjes-delicious