goulashpastei met filodeeg

Ideaal als je een drukke dag hebt, een van onze homemade diepvriesmaaltijden. Stuk voor stuk heerlijk comfortfood! Probeer maar eens deze goulashpastei met crunchy filodeeg.

Trek in nog meer goulash? Hier vind je nog een lekker recept.

goulashpastei met crunchy filodeeg
hoofdgerecht | 6 personen

3 el zonnebloemolie
1 kg runderstoofvlees (magere lappen),  in blokjes van 2-3 cm 2 uien, kleingesneden
1 el bloem 1 el pittig paprikapoeder
400 g tomaatblokjes uit blik
250 ml runderbouillon
600 g champignons, in vieren
12 vellen filodeeg
125 ml zure room
3 el gesnipperde bieslook
ook nodig: 6 ovenschaaltjes van 200 ml

Verhit 1 tl olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak hierin een kwart van de vleesblokjes in ± 3 min. rondom bruin. Schep op een bord. Herhaal tweemaal met de rest van het vlees, met steeds 1 tl olie.

Verhit in dezelfde pan de rest van de olie op matig vuur. Bak hierin de uien 5 min. Strooi de bloem en paprikapoeder erover en schep 1 min. om tot het aroma vrijkomt. Voeg de tomaatblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en schraap met een pollepel eventuele aanbaksels van de bodem van de pan los. Doe het vlees bij de saus en voeg de champignons toe. Draai het vuur zeer laag en stoof de goulash afgedekt 2½ uur. Neem de deksel van de pan en laat de goulash nog 30 min. inkoken, terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout en peper. Schep de goulash in een grote, hittebestendige schaal en laat volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de goulash in de ovenschaaltjes. Leg de vellen filodeeg op een schoon aanrecht. Dek af met een droge theedoek met daarop een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Spray of kwast een vel filodeeg in met olijfolie. Leg er een tweede vel op. Herhaal dit met nog  2 vellen. Je maakt nu 1 stapel van 4 ingevette vellen. Herhaal dit met de andere filovellen.

Snijd de 3 stapeltjes elk dwars doormidden (dan heb je 6 stapels van 4 lagen). Verkreukel ze voordat je de 6 ovenschaaltjes ermee afdekt.

Spray of kwast olie over het filodeeg. Bak de pasteitjes 20 min. tot ze krokant en goudbruin zijn. Serveer de goulashpastei met de zure room en bieslook.

Bereiden ± 50 min. / stoven 3 uur / afkoelen  ± 1 uur / oven ± 20 min.

Zo maak je ze van tevoren:

> 1 maand van tevoren
Maak de goulashpasteitjes helemaal af, maar bak ze niet. Omwikkel ze elk met een dubbele laag plasticfolie. Zet in de diepvries.
> 1 dag van tevoren
Zet in de koelkast om te ontdooien.
> op de avond zelf
Verwarm de oven voor op 180ºC. Neem de pasteitjes uit het folie en spray of kwast olie over het filodeeg. Zet de pasteitjes in de voorverwarmde oven en bak ze 40 min. tot ze door en door warm zijn. Dek ze halverwege losjes af met aluminiumfolie zodat het filodeeg niet verbrandt.

RECEPTEN TRACY RUTHERFORD FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING KRISTEN WILSON BEREIDING LUCY BUSUTTIL BEWERKING BAS ROBBEN

goulashpastei-delicious