nr.1 foodmagazine

koffiecake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij deze cake hoef je geen koffie te zetten. De espresso zit er namelijk al in! Zet een flink sterke espresso met delicious. koffiebonen en verwerk dat in het beslag. Zo krijgt de cake een licht bittere smaak. 

Wist je dat je ook crème brulée met koffie kunt maken?

Koffiecake

gebak | 6-8 personen

170 g zachte ongezouten boter
170 g fijne tafelsuiker
3 eieren
170 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
3 tl zeer sterk gezette hete espresso
chocolade-, mokka- of vanilleijs voor erbij

glazuur
90 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
90 g verse roomkaas (neem de stevige roomkaas, bijv. monchou)
250 g poedersuiker, gezeefd
1 tl vanillearoma
1 el Kahlua of andere koffielikeur

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een ronde springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem en wand met bakpapier.

Klop in een kom de boter en poedersuiker met een elektrische mixer tot een licht  luchtig mengsel. Klop de eieren er één voor één door en voeg na elk ei 1 el meel toe. Spatel de rest van het meel en dan de koffie erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak 35 min., of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat in de vorm 30 min. afkoelen en keer dan op een rooster.

Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een keukenmachine totdat het glad is. Bestrijk de afgekoelde cake hier royaal mee. Serveer met ijs.

Bereiden ± 30 min./ oven ± 35 min./ afkoelen ± 1 uur

RECEPTEN PHILIP JOHNSON FOTOGRAFIE JARED FOWLER STYLING CHERISE KOCH BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze koffiecake!
161005_del11_prod_koffie_notig-v1

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen. Bestel delicious.koffie hier

 

 

koffiecake-delicious