Deze eenvoudige jasmijnkoekjes zijn zo klaar. Gemaakt met thee, heerlijk voor bij de thee.
Jasmijnkoekjes
koekje | ± 22 stuks
2 el jasmijnthee
125 g zachte boter
110 g fijne kristalsuiker
½ ei, losgeklopt
150 g tarwebloem, gezeefd + wat extra
1 tl bakpoeder
22 blanke amandelen
Maal de jasmijnthee met bloemetjes fijn in een vijzel. Klop de boter, suiker en jasmijnthee in 5 mijn. Met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 min. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeën en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 cm lang. Wikkel ze in elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd van de deegrolletjes plakjes van 1 cm dik en druk in het midden een amandel. Bak de koekjes in 8 min. Lichtbruin in de oven (Pas op, ze worden snel te donker), laat afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Bereiden ±20 min. / opstijven ±1 uur / oven ±10 min.
delicious.thee past perfect bij deze jasmijnkoekjes!
PRODUCTIE MAAKE KOORMAN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE RECEPTEN ELLEN VAN MOL STYLING DESIREE VAN DIJK