gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie

Gratinliefhebbers opgelet! Deze gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie is een echte aanrader. Easy om te maken en een groot, gul effect op tafel.

Maak ook eens gratin van witlof! De kaas en slagroom verzachten de lichtbittere smaak van de witlof.

gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie
hoofdgerecht | 4 personen

1 kg schorseneren sap en rasp van 1 (bio)citroen
350 ml slagroom
40 g platte peterselie, fijngesneden
2 teentje knoflook, fijngesneden
125 g geraspte belegen emmentaler
½ tl gemalen gember
1 el olijfolie
250 g gedroogde ham, in grove stukken gescheurd

Zo maak je de gratin: verwarm de oven voor op 180°C. Schil de schorseneren (het liefste op een krant) en leg ze direct in een bak met koud water en wat citroensap. Meng in een kom de room, peterselie, knoflook, geraspte kaas, gember, citroenrasp  en zout en peper naar smaak. Leg de schorseneren in een ingevette oven- schaal en schenk het room-kaasmengsel erover. Druppel de olijfolie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in 45 min. gaar of totdat de gratin mooi bruin is. Verdeel de gratin over 4 borden en serveer de gedroogde ham erbij.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 45 min.

RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Gratin is een perfect voorbeeld van comfort food. Nog veel meer feel good food recepten vind je in dit extra dikke kookboek. Leuk als culi-cadeau!

gratin-schorseneren-delicious