nr.1 foodmagazine

minestrone met paddenstoelen en gnocchi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gedroogde bospaddenstoelen is een verzamelnaam, er zitten vaak kastanjechampignons en boleten in. Boleten of eekhoorntjesbrood heeft een volle romige, bijna nootachtige smaak. Vers – soms onder de Franse naam cêpes – te koop bij goede groentewinkels en een enkele supermarkt.

minestrone met paddenstoelen en gnocchi

hoofdgerecht | 4 personen

Veel supermarkten verkopen koelverse gnocchi, met een heerlijk zachte structuur en toch wat beet. Maar je kunt ook de houdbare versie uit het schap kiezen.

15 g gedroogde bospaddenstoelen
300 g gemengde verse paddenstoelen, grote in stukken
2 el olijfolie
150 g pancetta (dikke plak), in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
1 l paddenstoelenbouillon (van tablet)
2-3 takjes tijm
1 pak koelverse gnocchi (400 g)
50 g parmezaan
3 el fijngesneden peterselie

Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom lauwwarm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.

Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze 4 min. op halfhoog vuur. Schep de tomaten- puree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en meng goed.

Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, knijp ze boven de kom goed uit en snijd ze grof. Voeg de tijm met de gesneden paddenstoelen toe aan de soep. Schenk door een zeef het weekvocht er langzaam bij, op het laatste restje met gruis na. Kook de soep 10 min. zachtjes. Kook intussen de gnocchi gaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de gnocchi af en voeg toe aan de soep. Breng de minestrone op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schaaf wat parmezaan erover en bestrooi met peterselie.

Bereiden ± 30 min. / weken ± 15 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

minestrone