wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Welke groente eten we het meest? En welke groente brengt ons dit seizoen het meest? Janneke doet onderzoek en verwerkt de top 10 van meest gegeten groenten in haar recepten. Vandaag een recept met kipdijfilet, sperziebonen, paprika en pinda’s.

wokschotel met kippendij, sperziebonen, paprika en pinda’s

hoofdgerecht | 4 personen 

2 volle el milde grove mosterd
3 el gembersiroop
sap van ½ citroen
400 g kipdijfilet, in reepjes
300 g witte rijst
350 g sperziebonen
1 komkommer
2 el olie
1 rode paprika, in reepjes
50 g gezouten pinda’s, grof gehakt
2 el grofgesneden peterselie

Meng voor de marinade de mosterd met de gembersiroop en het citroensap. Schep de kipreepjes erdoor en zet apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout 5 min. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten en snijd in halve plakjes van ½ cm.

Neem de kipreepjes uit de marinade en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.

Verhit een wok. Voeg de olie toe en bak de kipdijfilet in 5 min. bruin aan. Voeg de paprika toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de sperziebonen en de komkommer met de marinade door de roerbak en bak nog 1-2 min. op hoog vuur. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de wokgroente erover. Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en peterselie

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

wokschotel-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze