nr.1 foodmagazine

casarecce met chorizo en ricotta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

casarecce met chorizo, ricotta en courgette

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

400 g casarecce (pasta) of penne
120 g diepvriesdoperwten
1 el olijfolie
160 g gedroogde chorizoworst, in plakjes
4 courgettes, in halve schuine plakjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
60 ml droge witte wijn
sap van ½ citroen
blaadjes van ½ bosje basilicum
100 g ricotta, verbrokkeld

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en vang hierbij 80 ml kookwater op.

Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 2-3 min.goudbruin. Voeg de courgette en knoflook toe en bak ze 2-3 min. mee tot de aroma’s vrijkomen.Voeg de wijn en citroensap toe aan de koekenpan. Voeg de pasta, doperwten, het opgevangen kookwater, de helft van de basilicum en zout en peper toe. Laat alles al omscheppend goed doorwarmen. Bestrooi met de ricotta en de rest van de basilicum en serveer.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

casarecce-delicious