nr.1 foodmagazine

visspiesen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

spiesen met vis & garnalen

hoofdgerecht | 4-6 personen

2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
2 tl gemberpoeder
3 tl mild paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
80 ml olijfolie + extra voor het bestrijken
4 limoenen, in 24 partjes
24 grote garnalen, gepeld, staartjes eraan gelaten
300 g pijlinktvis, in reepjes van 3 cm
400 g stevige visfilet*, in blokjes van 3 cm
4 maïskolven
bladpeterselieblaadjes voor de garnering

Heb je geen 12 metalen spiesen, gebruik dan 12 bamboestokjes en laat deze eerst 30 min. weken in koud water. Verwarm een grillpan voor of maak de barbecue aan.

Meng de knoflook, rode peper, gember- en paprikapoeder, oregano, zout en peper met de olie tot een marinade.

Steek aan elke spies 1 limoenpartje, 1 garnaal, 1 stukje inktvis en 1 visblokje en herhaal dit 1x.Wentel de spiesen door de marinade.

Bestrijk de maïskolven met olie en rooster ze rondom 10 min., of tot ze gaar zijn en schroeiplekjes hebben. Leg ze op een bord. Bestrijk de grillpan met olie en rooster de spiesen met enkele tegelijk 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn.

Snijd de maïskorrels van de kolven, bestrooi met peterselie en serveer bij de spiesen.

* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.

Bereiden ± 1 uur.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

visspiesen-delicious