rijstsalade met gebakken vis

gebakken vis met rijstsalade

hoofdgerecht (4 personen)

135 g wilde rijst of zilvervliesrijst
5 el olijfolie
4 witvisfilets* met vel à 200 g
rasp en sap van 1 (bio)citroen + citroenpartjes voor erbij
1 tl dijonmosterd
100 g gemarineerde geroosterde paprika (pot), uitgelekt, kleingesneden
50 g pijnboompitten, geroosterd
blaadjes van ½ bosje munt
blaadjes van ½ bosje basilicum

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Verhit 2½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de visfilets met zout en peper, bak ze met het vel omlaag 4 min. Keer ze en bak ze nog 3 min., of tot ze gaar zijn. Schep ze op een bord en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 3 min. rusten. 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bekijk de video over hoe je vis bakt zonder dat het vel aan de pan blijft plakken 

Klop intussen de citroenrasp en sap, mosterd en de rest van de olie met zout en peper in een grote kom tot een dressing. Schep de afgekoelde rijst erdoor. Voeg de paprika, pijnboompitten, munt en basilicum toe en schep door elkaar.

Verwijder het vel van de gebakken visfilets en serveer ze met de rijstsalade en citroenpartjes om erover uit te knijpen.

 

 

* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.

Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES

rijstsalade-delicious