nr.1 foodmagazine

Tips & tricks: zo kook je rijst perfect

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lekker rijst in een half uur: sneller kan volgens ons niet. De traditie van rijst koken verschil per land, maar deze Chinese manier is heel handig. Deze foolproof methode is voor zowel kortkorrelige als langkorrelige rijst!

  1. Meet de rijst af. Ga uit van ongeveer 1 koffiekopje ongekookte rijst per persoon.
  2. Was de rijst. Doe de rijst in een pan en overgiet met koud water. De rijst moet nét onder water staan. Kneed de rijst kort door het water. Giet dan af door de pan schuin te houden en met je hand de rijst tegen te houden. Doe dit 3x.
  3. Voor elk koffiekopje rijst gebruik je 1 koffiekopje water (voor droge korrel). Houd je van nattere rijst, dan gebruik je 1½ tot 2x de hoeveelheid water. Draai de pan een beetje rond, zodat er geen rijst aan de wand blijft plakken.
  4. Breng de rijst op middelhoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur heel laag. Laat 10 min. stomen.
  5. Laat de rijst nog 10 min. rusten mét de deksel op de pan.
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!