telor kecap met simpele nasi

Janneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’

Maak ook eens vegetarische nasi met tofoe en sambal!

telor kecap met simpele nasi

hoofdgerecht | 4 personen | v

300 g witte rijst
6 eieren
3 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree (70 g)
75 ml kecap manis
4 tomaten, zonder zaad, in blokjes
2 preien, in ragfijne ringetjes
atjar tjampoer (liefst koelvers, supermarkt), voor erbij
cassave krupuk of emping*, voor erbij

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. net hard. Verhit in een hapjes– of steelpan 1 el olie en bak hierin de helft van de ui met de knoflook 1 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Roer er de kecap en 75-100 ml water (afhankelijk van de dikte van de kecap) door en meng tot een gladde saus.

Giet de rijst af en laat goed droogstomen of uitlekken. Pel intussen de eieren. Voeg de eieren toe aan de kecapsaus, roer ze voorzichtig om en houd warm onder nu en dan omscheppen.

Verhit voor de nasi de laatste 2 el olie in een droog voorverhitte wok. Bak hierin de rest van de ui 1 min. Voeg de tomaten en prei toe en roerbak 3 min. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de gebakken rijst op 4 borden. Verdeel er de eieren in de kecapsaus over. Lekker met atjartjampoer en cassave kroepoek en/of emping.

* Cassave krupuk en emping zijn beide krupuks van plantaardige ingrediënten i.t.t. gewone krupuk, die gemaakt is van garnalen. Te koop bij de meeste supermarkten in het Oosterse schap.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

witte peper muntokMet de beste specerijen maak je gerechten nóg lekkerder! Bestel delicious. witte muntok peper (en vele andere producten) hier in de webshop.

telor-kecap-delicious