spicy falafelspiesjes met harissayoghurt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een goede vegetarische optie voor de barbecue zijn deze spicy falafelspiesjes. De yoghurt, peterselie en citroenschijfjes zorgen voor een fris contrast tegenover de pittige harissa. 

Probeer ook Mediterrane hoemoes met zongedroogde tomaat!

Spicy falafelspiesjes met harissayoghurt en peterselieknoflookolie

voor 4 personen

8 sjalotjes, gehalveerd
2 bio citroenen, in 16 parten
16 Maza spicy falafel

1 beker Griekse yoghurt
zout
4 el lekkere harissa
frisgroene olijfolie
3 el fijngesneden peterselie
1 teentje knoflook, geperst
1 bakje Maza (less salt) hoemoes

Halveer de sjalotjes. Snijd de citroenen in 16 parten. Rijg de falafel, sjalot en citroen om en om aan spiesjes (4 van alles per spies).

Roer de Griekse yoghurt los met wat zout, harissa en olijfolie.

Meng flink wat olijfolie met de peterselie, knoflook en zout. Bestrijk de spiesen er rijkelijk mee. Gril de spiesen op de bbq of in een hete oven onder gril.

Roer de rest van de peterselieolie door de yoghurt. Serveer de spiesen met de harissayoghurt en eventueel wat (less salt) hoemoes.


DELICIOUS. IN SAMENWERKING MET MAZA BEELD ZELFSPOT

Meer grillinspiratie opdoen? Bestel dan nu het delicious. grillboekje, met 60 grillrecepten, hier in onze webshop!

 

falafelspiesjes