mediterrane hoemoes met zongedroogde tomaat

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze heerlijke mediterrane hoemoes zet je op tafel om lekker samen te delen. Gebruik als dip voor flatbread of groenten. 

Probeer ook deze hoemoes kerrie met lente-ui, avocado en ei!

mediterrane hoemoes met zongedroogde tomaat

bijgerecht | 4 personen | v

3 puntpaprika’s
1 grote (over)rijpe tomaat
1 el citroensap
3 el kappertjes in t zout, fijngesneden
4 el fijngesneden peterselie
1/4 teentje knoflook, geraspt
frisgroene olijfolie
4 el amandelen
2 bakjes Maza hoemoes met zongedroogde tomaat

Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan) en gril de puntpaprika’s tot ze zacht zijn en blakeren. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in repen.

Snijd het kapje van de tomaat. knijp de tomaat uit en fijn in een kom. Haal het fijngeknepen vruchtvlees eruit, hak fijn en doe weer terug in de kom.

Meng het citroensap, de kappertjes, peterselie en knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de amandelen goudbruin. Laat afkoelen.

Maak op een groot bord een mooie cirkel van 1 bakje Maza hoemoes. Verdeel de paprikarepen er losjes over. Besprenkel met de tomaten-kappertjessalsa er rijkelijk overeen. Besprenkel met nog wat olijfolie en bestrooi met de knapperige amandelen. Serveer met (zelfgebakken) flatbread.

Bereiden: 25 min


DELICIOUS. IN SAMENWERKING MET MAZA BEELD ZELFSPOT

het groenteboekDol op groenten? Bestel dan nu delicious. hét groenteboek hier in onze webshop!

mediterrane hoemoes

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze