tjaptjoi met rijst

Janneke Philippi: ‘Een variatie op deze tjaptjoi maak ik met dikke omeletreepjes, een restje kip of garnalen.’

tjap tjoi met rijst

hoofdgerecht | 4 personen v

300 g witte rijst
2 el (wok-)olie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, in schuine plakjes van 2 mm
200 g peultjes, afgehaald
250 g champignons, in plakjes
1 komkommer, in lange linten geschaafd
150 ml groentebouillon (van tablet)
2 tl maïzena
125 g taugé
2-3 el (Chinese) sojasaus

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een wok de olie en roerbak de ui op halfhoog vuur 2 min. Voeg de wortel, peultjes en champignons toe en roerbak 4 min.

Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog 3 min. Schenk de bouillon erbij. Roer de maïzena glad met 2 el koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjap tjoi, zodat het bindt.

Schep de taugé erdoor en breng op smaak met sojasaus en peper (of sambal). Verdeel de rijst over 4 borden en schep er de tjap tjoi bij.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS