worst van de bbq

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

gegrilde worst

hoofdgerecht | 4 personen

Bestel de worst (aan een stuk of worstjes die nog aan elkaar zitten) van tevoren.

1 opgerolde (varkens)worst van ruim 1 kg (of 1 kg worstjes die nog aan elkaar zitten)
ook nodig: een grote ronde bbq-klem of grote spiesen (om de worst in zijn geheel te keren)

Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Verhit de kolen tot matig heet. Rol de worst op je werkblad in een spiraalvorm op. Steek er dan horizontaal 3 lange houten of metalen pennen door zodat de pennen elkaar kruisen en je een stevige structuur hebt om de spiraal te keren.

Plaats de worst evt. nog tussen een groot klemrooster en dan op het rooster van de barbecue en rooster de worst 8-10 min., afhankelijk van de dikte. Keer halverwege. Serveer met bijvoorbeeld een kruidige rijstsalade.

*Sommige slagers maken hele lekkere verse worst. Venkelworst of goede chipolataworstjes zijn heerlijk van de barbecue.

RECEPTEN EN STYLING EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN.

worst-bbq-delicious