nr.1 foodmagazine

linguine met ei en spek

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een simpel gerecht, maar daarom niet minder lekker! Er zitten een paar echte pleasers in… zoals: spek, ei, room en kaas! Maak met linguine of met delicious. pasta mafaldine!

Durf je wel iets spannenders aan? Maak dan pasta met garnalen en een scheutje wodka!

romige linguine met ei en spek

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

1 el extra vierge olijfolie
12 dunne plakken spek, bacon of pancetta, in dunne reepjes
400 g linguine of delicious. pasta mafaldine
250 ml slagroom
1 teen knoflook, fijngehakt
4 eieren
100 g geraspte Parmezaanse kaas + extra voor erbij
2½ el fijngehakte bladpeterselieblaadjes

Verhit de olie in een koekenpan op middel-hoog vuur. Roerbak het spek in 4-5 min. knapperig. Schep op een bord en zet de pan apart.

Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en zet de pastapan terug op laag vuur. Voeg de room, knoflook en de helft van het spek toe en warm 1-2 min. door. Doe de pasta terug in de pan en schep goed door elkaar zodat alle pasta met saus bedekt is.

Zet afgedekt apart en houd warm. Zet de spekpan terug op middelhoog vuur. Bak de eieren 1-2 min. tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

Roer de parmezaan door de pasta met de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over 4 kommen of borden en leg op elke portie een ei. Bestrooi met de rest van het spek en de peterselie en serveer met de extra parmezaan.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN 

Probeer ook eens een van onze delicious. pasta’s! Door de structuur van de pasta blijft de saus er nog veel beter aan plakken. Extra lekker dus!

linguine-ei-delicious