nr.1 foodmagazine

Indiaas gekruide kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

feelgoodfoodbeeld

 

Indiaas gekruide kip met quinoa

hoofdgerecht | 4-6 personen

100 g gedroogde groene spliterwten
2 el kokosolie
1 el panch phoran (Indiase specerijenmix)
12 verse kerrieblaadjes + extra voor erbij
1 tl mild Indiaas kerriepoeder

2 groene chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 grote ui, geraspt
300 g witte quinoa
750 ml kippenbouillon
180 g gerafeld gaar kippenvlees
100 g spinazieblaadjes
gegrild naanbrood en tomaten kasundi (chutney – naar keuze), voor erbij

Week de spliterwten 15 min. in koud water. Spoel ze af, laat ze uitlekken en zet ze apart. Verhit de olie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de panch phoran en kerrieblaadjes toe en bak ze 1 min. tot ze geuren. Roer er kerriepoeder, chilipeper en ui door en bak alles 2-3 min. tot het gaarder is. Meng de quinoa door het geurige mengsel tot de korrels rondom vettig zijn. Roer de bouillon en 250
ml kokend water door de inhoud van de pan, draai het vuur laag en laat het 15 min. zachtjes pruttelen.

Voeg de spliterwten toe en laat de saus 10 min. sudderen tot quinoa en erwten gaar zijn, voeg zo nodig een beetje extra water toe. Roer de kip door de saus en laat hem in 5 min. heet worden. Neem de pan van het vuur en roer de spinazie door de kip. Verdeel de gekruide kip over de diepe borden en serveer met naan en eventueel tomatenkasundi.

bereiden ± 45 min. / weken ± 15 min.

 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

gekruide-kip-delicious