halloumi met aardbeiensalsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

feelgoodfoodbeeld

halloumi met aardbeiensalsa

lunch- of voorgerecht | 4 personen

2 el citroensap
2 tl agavesiroop of pure ahornsiroop
1 el balsamicoazijn
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
60 ml olijfolie + extra om te bakken
250 g aardbeien, ontkroond, in stukjes
2 el gehakte muntblaadjes + extra blaadjes voor erbij
500 g halloumi, in plakken
25 g rucola

Klop voor de vinaigrette citroensap, agavesiroop, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de dressing door de aardbeien en de munt. Zet opzij.

Verhit de extra eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi in porties in 2 min. aan elke kant goudbruin, voeg tussendoor zo nodig nog wat olie toe. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.

Schik de halloumi op een serveerschaal en verdeel de aardbeiensalsa erover met de rucola en extra muntblaadjes.

Bereiden  ± 15 min.

halloumi-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze