nasi met kimchi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

nasi met kimchi, gebakken eieren en bacon

hoofdgerecht | 4 personen

rijstolie*
1 kleine ui, fijngesneden
4 grote plakken bacon, fijngesneden
1 el geraspte gember
2 tenen knoflook, geperst
150 g verse of diepvrieserwten
200 g kimchi**, grofgesneden + 2 el kimchivocht
600 g koude, gekookte rijst
4 eieren
2 tl sesamolie
2 el sojasaus
30 g boter
fijngesneden knoflookbieslook*, voor garneren
extra nodig: keukenpapier

Verhit een wok op middelhoog vuur en schenk een scheut olie erin. Voeg de ui en bacon toe en roerbak 3-4 min. of tot de ui zacht is en de bacon knapperig wordt. Voeg gember en knoflook toe en bak nog 30 sec. tot het gaat geuren. Voeg de erwten, kimchi en rijst toe en bak, al omscheppend,

2 min. tot alles is doorgewarmd. Zet even weg.

Verhit een laag van 2 cm rijstolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Breek voorzichtig 2 eieren boven de pan en bak ze naar wens. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak zo ook de andere twee eieren.

Zet de wok terug op middelhoog vuur. Voeg de sesamolie, sojasaus, boter en achtergehouden kimchivocht toe en laat alles al roerend doorwarmen.

Verdeel de rijst over de kommen en leg de eieren erop. Garneer met knoflookbieslook en serveer.

* Rijstolie koop je bij goed gesorteerde supermarkten, Aziatische winkels of natuurwinkels. Vervang het evt. door arachide- of zonnebloemolie. plus plaatsen Knoflookbieslook koop je bij grote supermarkten of Aziatische winkels. Vervang evt. door gewone bieslook. plus plaatsen
** Kimchi is pittige Koreaanse, gefermenteerde groente die je in potten koopt bij Aziatische winkels en natuurwinkels. de smaak is umami en dus über-hartig.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE & WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

nasi-delicious