lamskebabs met aubergine en tomatenbulgur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

vleesboekutmbox

lams-auberginekebabs met tomatenbulgur

hoofdgerecht | 4 personen

2 tl komijnpoeder
1 teen knoflook, fijngesneden
sap van 1 limoen
6 el olijfolie
400-500 g lamsvlees, in blokken
1 grote aubergine, in blokjes van ± 2×2 cm
2 uien, fijngesneden
5 rijpe grote tomaten, in blokjes
300 g fijne bulgur (supermarkt of Midden-Oosterse winkel)
750 ml kippen- of groentebouillon (van tabletten)
3 el munt, grof gesneden + blaadjes voor erover
ook nodig: 8 lange satéstokjes of spiesen

Meng in een schaal de komijn, knoflook,het limoensap, 2 el van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het lamsvlees en de aubergine erdoor en marineer 30 min. afgedekt in de koelkast.

Rijg het lamsvlees met de aubergine om en om aan 8 spiesen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak hierin de ui en tomaat 3-5 min. op halfhoog vuur. Schep de bulgur erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de bulgur in 8-10 min. gaar. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de spiesen met de laatste 2 el olijfolie. Gril de kebabs in 6-8 min. rondom bruin en naar wens rosé of net gaar. Meng de munt door de bulgur en breng op smaak met zout en peper. Schep de bulgur op een schaal, garneer met de muntblaadjes en leg de kebabs erbij. Lekker met een groene salade.

Bereiden ± 25 min. / marineren ± 30 min.