groentesalade met halloumi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

geroosterde groentesalade met halloumi

hoofdgerecht | 4 personen v

1 gele en/of groene courgette, in stukjes
1 aubergine, in blokjes
1 rode paprika, in repen
3 pruimtomaten, in stukken
7 el olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el tijmblaadjes
450 g halloumi, (2 pakjes à 225 g) in plakken van ½ cm
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1-2 el rodewijnazijn
1 bosje platte peterselie, grofgehakt
1 bosje koriander, grofgehakt

Steek de bbq minimaal 30 min. van tevoren aan zodat de kooltjes witheet zijn als je met roosteren begint. Schep de groenten om met 3 el olijfolie, de knoflook, tijm en zout en peper naar smaak. Rooster de groenten in een bbq-schaal of -pan in 6-8 min. op de hete barbecue beetgaar. Schep regelmatig om. Dep intussen de halloumi droog met keukenpapier en bestrijk met 2 el olijfolie.

Schep de groenten op een schaal. Meng er de kikkererwten, resterende 2 el olijfolie, wijnazijn en verse kruiden door. Breng op smaak met zout en peper. Gril de halloumi in 1 minuut per kant tot er bruine ribbeltjes verschijnen en de kaas begint te smelten. Leg de halloumi bij de groentesalade en eet de kaas als deze nog warm en zacht is.

Bereiden ± 20 min. / bbq ± 10 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

groentesalade-halloumi-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze