nr.1 foodmagazine

salade met avocado en krokante geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zoek je een vegetarisch voorgerecht voor je diner? Of wil je een stevige salade als bijgerecht serveren? Maak dan deze salade met avocado en krokante geitenkaas. 

Ook lekker: deze salade van linzen en spruiten met geitenkaas!

salade met avocado en geitenkaas met kruidenkruimelkorstje

Voorgerecht of lunchgerecht | 4 personen

100 g pankokruimels* of paneermeel
blaadjes van 4 takjes platte peterselie, fijngesneden
blaadjes van 4 takjes basilicum, fijngesneden
blaadjes van 4 takjes oregano, fijngesneden
150 g stevige verse geitenkaas, rol
1 ei, losgeklopt
1 kleine avocado, in dunne plakjes
½ groene appel, in dunne partjes
sap van 1 limoen
40 g gemengde jonge slablaadjes
40 g waterkers, dikke steeltjes verwijderd
12 jonge sperziebonen, afgehaald, in de lengte gehalveerd, geblancheerd en koud afgespoeld
1 kleine courgette, in de lengte gehalveerd en in luciferreepjes gesneden
1 groene tijgertomaat, in dunne partjes
olijfolie om te frituren

klassieke vinaigrette
125 ml olijfolie
80 ml rodewijnazijn
1 tl dijonmosterd
1 teen knoflook, geperst

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een goed afsluitbare pot. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. Doe de pankokruimels met de kruiden in een keukenmachine en mix ze met de pulseerknop door elkaar. Doe ze in een diep bord. Snijd de geitenkaas in 8 plakjes van gelijke dikte. Haal ze door het losgeroerde ei, laat even uitlekken en wentel ze dan door het kruidenkruimelmengsel. Leg tot gebruik in de koelkast. Bestrijk de avocado en appel met limoensap en doe ze in een grote kom of schaal. Voeg de slablaadjes, waterkers, sperziebonen, courgette en tomaat toe en schep de salade losjes om.

Verhit een bodempje olie in een koekenpan op matig vuur en frituur de gepaneerde plakjes geitenkaas aan elke kant 1-2 min. tot ze knapperig zijn, maar niet bruin kleuren: de kruiden moeten groen blijven. Verdeel de salade over borden, sprenkel er wat vinaigrette over en schep er de gebakken plakjes geitenkaas op.

*Pankokruimels is een grof Japans paneermeel. Te koop in goed gesorteerde supermarkten en toko’s.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING DOSIA BREWER

het saladeboekNog veel meer inspiratie voor de lekkerste salades vind je in delicious. hét saladeboek. Daarin staan ook recepten voor dressings, toppings en nog veel meer!

salade-avocado-delicious