nr.1 foodmagazine

scheermessen van de bbq

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De officiële naam van scheermessen is mesheften. Er komen in Nederland drie soorten van voor, die leven in de Oosterschelde en de Waddenzee. Ze moeten net als andere schaal- en schelpdieren ruiken naar frisse zeelucht. Scheermessen zijn te koop op markten en bij goede viswinkels, of bestel ze bijv. bij schmidtzeevis.nl

scheermessen van de bbq

voorgerecht of snack | 4 personen

500 g scheermessen of mesheften (viswinkel of markt)
2 el olijfolie
3 el dikke mayonaise
1 el yoghurt
1 el fijngehakte dragon (groenteman, natuurwinkel of boerenmarkt)

Maak de bbq aan (of verhit een grillpan tot heel heet).

Spoel de schelpen schoon onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.

Leg de scheermessen in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met zout en peper en schep de schelpen even door elkaar. Leg de schelpen op het rooster van de hete bbq en rooster ze 1-2 min. tot de schelpen open gaan. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en dragon door elkaar en serveer bij de geroosterde scheermessen.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

scheermessen-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!