nr.1 foodmagazine

garnalencocktail met gin en perzik

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak een garnalencocktail verrassend en helemaal van deze tijd door er perzik en gin aan toe te voegen. Heerlijk als feesthapje of voorgerecht.

Zo maak je krokante garnalenkroketjes!

garnalencocktail met perzik in ginsaus

voorgerecht | 6 personen

3 rijpe perziken
60 g walnoten, grof gehakt
6 mooie (binnenste blaadjes) kropsla
300 g Hollandse garnalen
1 bakje shisokers (groentewinkel, supermarkt)
grof geknipte bieslook + extra voor erover
geroosterde driehoekjes witbrood met boter voor erbij

ginsaus
75 ml slagroom
1 tl tomatenpuree
100 ml mayonaise
1½ el gin
2 el geknipte bieslook
witte peper

Kruis de perziken in en leg ze 10-15 tellen in ruim kokend water. Trek de velletjes van de perziken eraf, halveer ze, verwijder de pit en snijd elke helft in 8 parten.

Rooster de walnootstukjes in een droog verhitte koekenpan en leg tot gebruik apart.

Klop voor de ginsaus de slagroom stijf. Meng de tomatenpuree met 1 el van de mayo om het goed los te roeren. Meng dan de rest van de mayonaise en de gin erdoor. Schep de slagroom er luchtig door en meng met de bieslook. Breng op smaak met evt. zout en witte peper.

Leg de slablaadjes op een mooie schaal of leg ze in een cocktailglas.

Meng de perziken, bijna alle walnoten en bijna alle garnalen met de ginsaus en verdeel ze over de slablaadjes. Garneer met de shisokers, nog wat garnalen en walnoten en nog wat grof geknipte bieslook. Serveer met de toast en boter.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN EN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS

delicious. het visboekDol op vis, schaal- en schelpdieren? Bestel dan hier delicious. hét visboek. Het staat bol van de verrukkelijke recepten!

garnalencocktail-delicious