nr.1 foodmagazine

mini pita-pizza’s met za’atar

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

mini pita-pizza’s met za’atar, witte kaas en gekonfijte venkel

voor-, borrel- of lunchgerecht | 4-6 personen v

2 kleine of 1 grote venkel
4 tenen knoflook, geplet
olijfolie
1 el venkelzaad
¾ zakje gist (8 g)
300 g bloem
6 el Palestijnse za’atar (SOUQ)
150 g witte kaas (peynir, Turkse winkel, of vervang door feta), verbrokkeld

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de venkel in partjes. Doe de venkel met de knoflook, wat zout, een flinke scheut olijfolie en het venkelzaad in een pan. Stoof de venkel in ongeveer 20-25 min. gaar.

Los de gist op in 50 ml lauwwarm water. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Meng het gistmengsel door een beetje van de bloem. Voeg 150-175 ml lauwwarm water toe, roer alles door. Voeg 2 el van de za’atar en ½ tl zout toe en kneed het deeg 5-10 min. tot het soepel aanvoelt. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 15 min. rijzen.

Verdeel in 8 bolletjes. Druk ze plat tot kleine ronde niet te dunne pizza’s en rol ze een beetje uit op een royaal met bloem bestoven werkvlak. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de venkel en knoflook over de pizza’tjes met wat van de aanhangende olie. Verdeel ook de witte kaas erover. Bestrooi met 2 el za’atar en wat zout.

Bak de pizza’tjes goudbruin en gaar in ongeveer 15-20 min. Bestrooi met de rest van de za’atar en serveer direct.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN NADIA ZEROUALI EN MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

pita-pizza-delicious