mini pita-pizza’s met za’atar

vegetarisch
aantal | bijgerecht, brunch, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, feestelijk, vakantie, weekend | mediterraan, midden-oosters | vegetarisch
Kun je niet kiezen tussen pita's of een pizza? Met dit gerecht heb je het lekkerste van beiden! Ideaal voor feestjes, borrels en picknicks. Warm zijn ze het lekkerst, maar afgekoeld gaat zo'n schaal ook wel leeg hoor. Dat kan de redactie toevallig eigenhandig bevestigen.
kooktijd40 minutes
oven20 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 2 kleine of 1 grote venkel
  • 4 tenen knoflook geplet
  • olijfolie
  • 1 el venkelzaad
  • ¾ zakje gist (8 g)
  • 300 g bloem
  • 6 el Palestijnse za’atar (SOUQ)
  • 150 g witte kaas peynir van de Turkse winkel, of vervang door feta, verbrokkeld

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de venkel in partjes. Doe de venkel met de knoflook, wat zout, een flinke scheut olijfolie en het venkelzaad in een pan. Stoof de venkel in ongeveer 20-25 min. gaar.
  • Los de gist op in 50 ml lauwwarm water. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje. Meng het gistmengsel door een beetje van de bloem. Voeg 150-175 ml lauwwarm water toe, roer alles door. Voeg 2 el van de za’atar en ½ tl zout toe en kneed het deeg 5-10 min. tot het soepel aanvoelt. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 15 min. rijzen.
  • Verdeel in 8 bolletjes. Druk ze plat tot kleine ronde niet te dunne pizza’s en rol ze een beetje uit op een royaal met bloem bestoven werkvlak. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de venkel en knoflook over de pizza’tjes met wat van de aanhangende olie. Verdeel ook de witte kaas erover. Bestrooi met 2 el za’atar en wat zout.
  • Bak de pizza’tjes goudbruin en gaar in ongeveer 15-20 min. Bestrooi met de rest van de za’atar en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN: NADIA ZEROUALI EN MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: JET KRINGS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!