nr.1 foodmagazine

kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nu ze er in overvloed zijn zoeken we elke dag een reden om ze te eten: aardbeien! Als je dit dessert voor een diner maakt, dan kun je de crêpes en ahornricotta van tevoren maken. De crêpes piep je dan weer even op in de magnetron of onder folie in een lauwe oven.

kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien

nagerecht | 6 stuks

4 eieren
250 g kokosmelk
35 g kokosmeel (zie kader)
1 el arrowroot* of aardappelzetmeel
500 g aardbeien, grote gehalveerd
1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, zonder zaadjes
125 ml ahornsiroop, plus extra voor serveren
480 g ricotta
muntblaadjes, voor garneren
extra nodig: antiaanbakpan met van 20 cm, aluminiumfolie, bakpapier

Meng de eieren, kokosmelk, kokosmeel en arrowroot in een kom met een snufje zout. Roer met een garde tot een glad beslag, ongeveer zo dik als slagroom.

Meng de aardbeien, vanillestokje en zaadjes, 80 ml van de ahornsiroop en 2 el water in een pan. Breng op laag vuur aan de kook en kook 2-3 min. of tot de vruchten zacht zijn.

Verhit een beetje olie in de antiaanbakpan. Schenk 60 ml beslag in de pan en zwenk de pan om het over de bodem uit te laten lopen. Bak 1-2 min. of tot de crêpe goudbruin is, keer hem dan en bak nog 1 min. of tot hij gaar is. Leg de crêpe op een bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Herhaal tot je 6 crêpes hebt.

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de ricotta met de overige 2 el ahornsiroop in een kom en roer het tot het glad is. Vul elke crêpe met wat ricotta en vouw hem in vieren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 5 min. in de oven om door te warmen.

Serveer de crêpes met de extra ahornsiroop en de aardbeien in siroop.

* Arrowroot of pijlwortelpoeder wordt gebruikt om het beslag wat te binden. Je koopt het bij de toko of natuurwinkel. Of vervang het door aardappelzetmeel.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN

crepes