mediterrane rösti met merguez

Of je nu een vlot & vers-dag hebt of iedereen te eten vraagt, met aardappel kook je altijd iets lekkers! Aviko wil je kookweek nóg inspirerender maken met aardappelrecepten en -tips precies op maat. Wat denk je van mediterrane rösti met merguez als bijvoorbeeld de buren blijven eten?

mediterrane rösti met merguez

hoofdgerecht | 4-6 personen

8 el olijfolie
1 zak Aviko rösti original (750 g)
8 merguez of chipolataworstjes
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 kleine aubergines, in blokjes
½ tl gemalen komijn
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
handvol basilicum

Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de rösti in 15 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen in een andere koekenpan 2 el olijfolie. Bak de merguez in 6-8 min. goudbruin en gaar.

Schep de rösti op een schaal. Schenk de laatste 3 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Schep de aubergine erdoor en bak 4 min. mee. Bestrooi met de komijn. Voeg de tomaatjes toe en bak nog
2 min. Houd intussen de worstjes onder een deksel op laag vuur warm.

Schep de rösti door de groenten en warm ze nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Leg de worstjes erop en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer direct.

Bereiden ± 30 min.

 

Aviko Rösti Original
Aviko rösti original is een verrassend lekker aardappelgerecht van grof geraspte aardappels, waarmee je eindeloos blijft variëren. Bak de rösti knapperig in de koekenpan of gebruik het als basis voor een wokschotel of ovenschotel met groenten, vlees of vis. In een royale koekenpan bak je een portie van 750 gram.

 

Gratis receptenboek
Het is een vraag die iedereen vrijwel dagelijks boeit. Hoe en wat je kookt, hangt ook af van je dag. Zo eet je op werkdagen vaak anders dan in het weekend. En als er ’s avonds wordt gesport, kies je voor een snellere maaltijd. Hoe je kookweek er ook uitziet, Aviko geeft je altijd inspiratie. Meer kookideeën met aardappel en recepten? Klik hier voor het GRATIS receptenboek van Aviko.

RECEPTEN DELICIOUS. FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

delicious. i.s.m. Aviko

 

aviko-rosti-delicious