nr.1 foodmagazine

Mexicaanse salade met maïs, avocado en feta met chipotlesaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Denk eens aan deze Mexicaanse salade en geef de maïs, avocado en tortilla in je salade de kruidige rooksmaak van Calvé Mexican style Chipotle en geroosterde paprika’s mee.

Mexicaanse salade met maïs, avocado en feta met chipotlesaus

voor-, bij-, lunchgerecht | 4 personen

2 maïskolven
arachideolie
4 tarwetortilla’s
5 el Calvé Chipotle Mexican style saus + wat extra voor erbij
3 el zure room
2 rijpe avocado’s
1,5 – 2 geroosterde paprika’s (pot)
¼ ijsbergsla
1 little gem
1 rode ui
50 g feta
2 el korianderblaadjes

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrijk de maïskolven met wat arachide-olie en bestrooi met peper en zout. Snijd de tarwetortilla’s in repen en bestrijk met wat arachide-olie.

Bak de maïs in het midden van de oven in ± 35 min. gaar. Draai ze halverwege en leg na 30 min. de tortillarepen naast en bak deze lichtbruin. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd de korrels van de maïskolven.

Meng intussen de Calvé Chipotle Mexican style saus met de zure room. Snijdde rijpe avocado’s en geroosterde paprika’s in smalle parten. Snijd de ijsbergsla en little gem in repen en de rode ui in halve ringen.

Meng de groenten met de chipotle-zureroomsaus. Verkruimel de feta en bestrooi er – samen met de korianderblaadjes – de groenten mee.

Serveer met de tortillarepen en wat extra chipotlesaus erbij.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 35 min.

 

chipotle_saus_calve_flesjeSPICY & SMOKEY

Chipotles zijn gedroogde en gerookte jalapeños. Ze zijn geurig en geven de Calvé Mexican style Chipotle een pikant, rokerige smaak. Verder proef je tomaten, ui, zwarte peper en knoflook in deze mild hete saus voor bij taco’s, tortilla’s of gegrild vlees van de bbq.

De gerookte smaak van Mexican style Chipotle saus is lekker bij gegrilde zalm, lamsvlees en steaks. Bij taco’s gevuld met gehakt of groenten, sandwich met knapperige sla, gerookte kip en tomaten of als topping van pompoensoep.

 

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

delicious. samen met Calvé

 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

salade_chipotlesaus