panzanella met oertomaten en yoghurtplatbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Panzanella is een traditionele Toscaanse salade met stukjes oud brood en tomaten die in vinaigrette gemarineerd zijn. In deze moderne versie wordt platbrood gebruikt als bordje.

Probeer ook eens deze Toscaanse broodsalade met ansjovis!

panzanella met oertomaten en yoghurtplatbrood

hapje/antipasto | 8 personen

1 teen knoflook, geperst
1 sjaloe, fijngesneden
3 el rodewijnazijn
3 el olijfolie extra vergine
5 oertomaten in verschillende kleuren, in plakken
10 kleine oertomaatjes, gehalveerd
6 radijsjes in verschillende vormen en kleuren, in plakjes
6 radicchioblaadjes, in stukjes gescheurd
75 g tuinbonen, geblancheerd, dubbelgedopt
basilicum(cress), voor garneren

yoghurtplatbrood
400 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
40 g fijngeraspte parmezaan
4 el extra vergine olijfolie
1 tl rodewijnazijn
250 g dikke Griekse yoghurt
1 tl zoutvlokken

Meng alle ingrediënten voor het platbrood in een kom. Laat afgedekt met een schone theedoek ± 20 min. rusten.

Verhit een grillpan op halfhoog vuur. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lap van 4 mm dik. Gril ze met enkele tegelijk 3-5 min. en keer ze halverwege tot ze gaar zijn, mooi kleuren en lichte grillstreepjes hebben.

Klop in een kleine kom de knoflook, sjalot, azijn, olie en wat zout en peper door elkaar.

Leg de broden op een plank en verdeel er de tomaten, radijsjes, radicchio, tuinbonen en basilicum over. Sprenkel er vlak voor serveren de vinaigrette over.

Bereiden ± 40 min. / rusten 20 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BRETT STEVEN STYLING KIRSTEN JENKINS

10 jaar delicious boek

De allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit prachtige kookboek. Een echte must-have waar je iedere foodie blij mee maakt. Alle delicious. kookboeken vind je hier.