soep van bloemkool en rucola met mascarpone en olijfolietoast met cannellinidip

Gooi van bloemkool de stronk en bladeren niet weg maar maak Jannekes heerlijke soep met restjes bloemkool, mascarpone en rucola. Met de rest van de mascarpone kan je ook nog een lekker toetje maken!

bloemkool-rucolasoep met mascarpone en olijfolietoast met cannellinidip

hoofdgerecht | 4 personen v

stronk, blad en dikke stelen van bloemkool
3 el arachide-olie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1,25 l groentebouillon
1 blik cannellinibonen (à 400 g)
2 el fijngesneden kruiden bijv. koriander, peterselie of dille
sap van ½ citroen
8 sneden zuurdesembrood van een dag oud
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
125 g mascarpone
75 g rucola, grof gesneden

Maak de stronk, het blad en de stelen van de bloemkool schoon: was ze en snijd lelijke plekken en een plak van de onderkant van de stronk weg. Snijd in grove stukken.
Verhit in een (soep)pan 2 el van de olie. Fruit de sjalotjes ± 1 min. Schep de bloemkoolresten erdoor en bak ± 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook. Kook de soep in ± 15 min. zachtjes gaar.
Pureer intussen de helft van de cannellinibonen, de kruiden, de rest van de olie, het citroensap en zout en peper met een staafmixer tot een dip.
Rooster het brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Leg op een schaal en besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi naar smaak met zeezout.
Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Voeg de mascarpone toe en laat al roerend smelten in de warme soep. Voeg de rest van de bonen toe en laat even meewarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg vlak voor serveren de rucola toe.
Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met een beetje extra olijfolie. Serveer met de olijfolietoast en de cannellinidip.

Bereiden ± 35 min.

 

limoncellocrema met mascarpone

nagerecht | 4 personen

Klop 125 g mascarpone met 100 ml slagroom dik en romig. Klop er 2-3 el limoncello of citroensiroop door. Schep in 4 glazen en steek er een koekje in.

RECEPT, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

 

conversieblokjes