viscurry met kurkuma en kokos

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zachte curry die flink geurt naar kurkuma en kokos. Wij vullen deze met wijting: die smaak is verfijnder dan je denkt en werkt volmaakt bij de specerijen.

Ook lekker: deze zalm in rode currysaus uit het delicious. feel good food boek!

viscurry met kurkuma en kokos

hoofdgerecht | 4 personen

4 tenen knoflook, fijngesneden
2-3 groene pepers, fijngesneden
1 el fijngesneden verse, geschilde gemberwortel
2 tl fijngesneden verse, geschilde kurkuma*
2-3 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 tl gemalen kurkuma*
2 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijn
¼ tl gemalen kruidnagel
6 groene kardemompeulen* gekneusd
12 (verse) kerrieblaadjes* + evt. extra gefrituurd, voor garnering
400 ml kokosmelk
250 ml visbouillon (evt. van ½ tablet)
600 g wijting of wijtingfilets, met vel, in stukken van 4 cm
sap van 1 limoen
gestoomde basmatirijst en korianderblad, voor erbij

Wrijf de knoflook, groene pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in de keukenmachine.

Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui 3-4 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de peperpasta toe en schep 3-4 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de specerijen en kerrieblaadjes toe en roer nog 2 min. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 min. zachtjes inkoken. Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 min net gaar. Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.

Serveer de curry met rijst, bestrooid met koriander en gefrituurde kerrieblaadjes.

*Verse kurkuma, gemalen kurkuma en kardemom is te koop bij toko’s en veel natuurwinkels. Gedroogd kerrieblad is bij veel toko’s te koop. Vers is moeilijker, soms zijn ze in de diepvries te vinden.

Bereiden ± 45 min.

RECEPTEN CHRISTINE MANFIELD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN Dit recept komt uit delicious. april 2015

Nog veel meer verrukkelijke visinspiratie vind je in delicious. hét visboek. Leuk als culi-cadeautje voor een visliefhebber of voor jezelf!

viscurry-delicious