vlechtbrood met zalm & ei

Binnen een uurtje heb je zo’n prachtig hartig vlechtbrood op tafel. Ideaal voor Pasen, want je vlecht het heel makkelijk van kant-en-klaar pizzadeeg waarin je plakken gerookte zalm, eieren en romige geitenkaas verstopt. Wat een leuke paasverrassing!

Probeer ook eens dit frisse vlechtbrood met lemoncurd

paasvlechtbrood met zalm en ei

lunch- of buffetgerecht | 6-8 personen

1 rol Tante Fanny pizzadeeg (je kunt ook speltpizzadeeg van Tante Fanny gebruiken, deze is te koop bij Jumbo)
150 g gerookte zalm in mooie plakjes
1 bosje dille, fijngesneden
60 g zachte geitenkaas
30 g kappertjes, uitgelekt
6 hardgekookte eieren, gepeld
losgeklopt ei, om te bestrijken
1 tl venkelzaad

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg de korte kant naar je toe. Verdeel de plakjes zalm er dwars over.

Laat ± 1 cm ruimte over aan de buitenkanten. Maal er wat peper over en verdeel de dille, geitenkaas en kappertjes over de lengte in een strook van 10 cm in het midden.

Leg de eieren erop en sla de plakjes zalm eroverheen. Snijd met een scherp mes het deeg aan de zijkanten elke 2 cm in tot ½ cm van de vulling.

Vlecht nu de reepjes om en om kruislings over de vulling. Knijp de uiteinden dicht. Bestrijk met het ei en bestrooi met zeezout en het venkelzaad. Leg het vlechtbrood met het bakpapier op een bakplaat en bak het in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Laat het vlechtbrood afkoelen en snijd in plakken.

Bereiden ± 25 min. / oven 30-35 min.

Tante Fanny vers pizzadeeg is verrijkt met olijfolie, bevat geen kleurstoffen, geen smaakversterkers en geen conserveringsmiddelen en is ook geschikt voor vegetariërs. Dit pizzadeeg aan één stuk is bakklaar uitgerold op bakpapier, heel handig want direct klaar voor gebruik. En het resultaat? Lekker crunchy! Voor meer informatie en recepten klik je hier.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING YVONNE JIMMINK

paasbrood-delicious