nr.1 foodmagazine

snelle bolognese

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het geheim om veel smaak te vangen in een bolognesesaus, zonder dat het uren duurt? Uienmarmelade, sojasaus, veel knoflook en het geduld om het gehakt flink bruin te laten worden. En de lekkerste tomaten die je kunt vinden natuurlijk. Deze snelle bolognese maak je in minder dan een half uur.

sausie-2

snelle bolognese

hoofdgerecht | 4 personen

3 el extra vergine olijfolie
500 g rundergehakt
100 g tomatenpuree
4 tenen knoflook, fijngesneden
4 el uienmarmelade of -chutney
3 el sojasaus
400 g linzen (blik) afgespoeld en uitgelekt
250 g lasagnevellen
500 g gemengde kerstomaatjes
gehalveerde basilicumblaadjes
geraspte parmezaanse kaas, voor erover

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ± 3 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ± 2 min. pruttelen. Voeg de uienmarmelade, sojasaus, linzen, 350 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ± 12 min. inkoken op middelhoog vuur.

Kook intussen de lasagnevellen in gezouten water in ± 8 min. beetgaar. Giet af.

Verdeel de helft van de lasagnavellen over een schaal en schep de helft van de bolognesesaus en tomaatjes erover. Verdeel achtereenvolgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover. Garneer met basilicum en parmezaanse kaas.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS

bolognese