nr.1 foodmagazine

schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette en walnoten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Schorseneren worden ook wel huisvrouwenleed genoemd, vanwege het kleverige sap dat vrijkomt bij het schillen. Het zorgde ervoor dat ze in de vergetelheid raakten, want voor de Tweede Wereldoorlog stonden ze bij iedereen op tafel. Wij maken er graag puree van, als winters bijgerecht met een handvol walnoten.

schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette en walnoten

bijgerecht | 4-6 personen v

1 kg schorseneren
300 g kruimige aardappels, geschild
100 g walnoten
125 g boter

Schil de schorseneren en was ze goed. Snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ruim gezouten water gaar in 20-25 min. Voeg ± 10 min. voor de einde schorseneren toe.

Rooster ondertussen de walnoten ± 3 min. in een hete droge koekenpan. Stamp ze grof in een vijzel en laat afkoelen. Verhit de boter op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleurt, zet het vuur daarna laag, zodat de beurre noisette niet verbrandt.

Giet de gekookte aardappels en schorseneren af en stamp tot een puree met de helft van de walnoten en driekwart van de beurre noisette, breng op smaak met zout. Besprenkel de puree voor het serveren met de overgebleven beurre noisette en bestrooi met de rest van de walnoten.

Bereiden ± 30 min.

RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

dit recept komt uit delicious. februari 2013

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

schorseneren-delicious