witte-chocoladetruffels met sinaasappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zelfgemaakte chocoladetruffels voor je Valentijn. Liever en zoeter kan haast niet. Wij maken deze traktatie uit ons bakboek met witte chocolade, maar je kunt ook donkere chocolade hiervoor gebruiken.

bakboek

witte-chocoladetruffels met sinaasappel

zoet | ± 30 stuks

300 ml vergeperst sinaasappelsap
200 g witte chocolade, in stukjes
2 eierdooiers
100 g amandelmeel
100 g poedersuiker
2 el sinaasappel- of mandarijnlikeur
150 g witte chocoladehagelslag of geschaafde witte chocolade

Breng het sinaasappelsap aan de kook en laat inkoken tot 100 ml. Voeg de chocolade toe, draai het vuur uit en laat smelten in het hete sap. Voeg de eierdooiers toe en meng goed. Voeg dan pas het amandelmeel, de poedersuiker en de likeur toe, meng goed en laat afkoelen. Zet de truffelmassa 3 uur in de koelkast.

Draai er balletjes van ter grootte van een grote knikker en rol ze door de witte hagelslag.

Dit recept komt uit delicious. hét bakboek.